fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Basis van start in Amsterdam-Oost!

19-01-2018

De leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Waaier in Amsterdam-Oost keken er al weken naar uit en nu was het eindelijk zo ver: de startdag van IMC Basis op hun eigen school. Ze werden in de ochtend door mimespeler René Wielings getrakteerd op een theatervoorstelling waarin ze zelf mee moesten spelen.

En niet alleen de leerlingen werden uitgenodigd om mee te doen. Ook de gasten, waaronder Ludy van den Heuvel van Flow Traders, één van de sponsors van IMC Basis. Zij knipte samen met Stadsdeelvoorzitter Ivar Manuel in de voorstelling een lint door om deze feestelijke dag een officieel tintje te geven. De ‘burgemeester van Oost’ (zoals leerling Abdoulaye hem noemde) nodigde de leerlingen vervolgens uit binnenkort bij hem langs te komen. Dat gaan we zeker doen.

In de middag gingen de leerlingen aan de slag met De Beeldvormers. Kunstenaars Machteld Aardse en Kyra Sacks lieten de leerlingen met houtskool en pastelkrijt tekenen hoe ze zichzelf over twintig jaar zien. Hoe zie je er dan uit, wat doe je voor werk, woon je nog in Nederland en heb je een gezin? Hun advies: droom groot. En groots werd het!