fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool bedankt iedereen voor een fantastisch begin van het jubileum

14-01-2013

14 januari 2013
Afgelopen zondag, 13 januari is het 15 jarig jubileum groots gevierd op alle negen IMC Weekendschool vestigingen in Nederland.

         
Minister Bussemaker in A’dam Zuidoost                     Wethouder Hilhorst in A’dam Noord                          Burgemeester Bruls in Nijmegen

Op de negen IMC Weekendscholen hebben minister van OCW Jet Bussemaker, Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, Tilburgse burgemeester Peter Noordanus, Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen, de Amsterdamse wethouder Pieter Hilhorst en stadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer inspirerende gastlessen gegeven aan de leerlingen, de kinderen aanmoedigend toegesproken en alle toekomstwensen die de leerlingen op de schoolborden hadden geschreven onthuld.

Het was een groot feest voor alle leerlingen, oud-leerlingen, gastdocenten en partners van de weekendschool. De leerlingen waren duidelijk zeer vereerd en trots dat zij de minister van OCW,  burgemeesters en wethouders van hun stad konden verwelkomen op hun eigen weekendschool.

Wij vinden het erg goed dat IMC Weekendschool nu ook wil bekijken of er meer met het gewone onderwijs gedaan kan worden. Het is goed als alle kinderen dit type onderwijs kunnen krijgen. Zo kunnen de gewone scholen ook iets leren van de weekendschool.” Aldus minister van OCW, Jet Bussemaker tijdens haar toespraak op 13 januari in de vestiging Amsterdam Zuidoost.

Toekomstwensen

Op alle negen weekendschool vestigingen zijn in de middag van 13 januari, precies om 14.30 alle schoolborden onthuld, waarop de leerlingen hun toekomstwensen hadden opgeschreven. Ter plekke hebben de leerlingen aan de minister en aan de aanwezige burgemeesters, wethouder en stadsdeelvoorzitter gevraagd om ook hun wens voor de weekendschool over 15 jaar op het bord te schrijven. Een kleine selectie:

Dat over 15 jaar IMC Weekendschool nog steeds bestaat.” Burgemeester Aleid Wolfsen, Utrecht

Over 15 jaar is de wethouder van onderwijs van Amsterdam een oud-leerling van IMC Weekendschool (net als de minister-president!)” Pieter Hilhorst, wethouder van onderwijs, Amsterdam

“Over 15 jaar bestaat er ook een weekendschool voor oude mensen”, Amine Tantaoui (11 jaar), weekendschool leerling, 11 jaar.

De jubileumfestiviteiten op de IMC Weekendschool vestigingen worden mede mogelijk gemaakt door: Praxis Amsterdam Zuidoost, Peters Letters Amsterdam, Buutvrij for Life te Amsterdam en Hans Jansen te Amsterdam.

IMC Weekendschool is beneficiënt van de Nationale Postcode Loterij     

Voor de eerste jubileumviering op alle negen vestigingen was veel belangstelling van de pers, hieronder een overzicht van alle items:

NOS 20:00 journaal:
http://nos.nl/video/461412-de-weekendschool-bestaat-15-jaar.html

Jeugdjournaal:
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1319254

RTV Rijnmond:
http://www.youtube.com/watch?v=HTY0-691QDE&feature=youtu.be

Vandaag de dag:
http://www.omroepwnl.nl/video/fragment/vandaag-de-dag-zondag_45973

Koffietijd:
http://www.rtl.nl/xl/#/u/1edf23a2-7415-4c1f-b6c5-c2533e36d94b/