fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool ontvangt 500 duizend euro van Nationale Postcode Loterij

07-02-2017

In Koninklijk Theater Carré heeft IMC Weekendschool maandagavond 500 duizend euro in ontvangst mogen nemen tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij.

Er werd dit jaar opnieuw een recordbedrag uitgereikt: ruim 341 miljoen euro, waaronder IMC Weekendschool, dat een bedrag van maar liefst 500 duizend euro in ontvangst mocht nemen.

Foto: Roy Beusker

De Postcodeloterij doneerden in totaal aan 110 goede doelen, waaronder ook veel organisaties die zich hard maken voor milieubescherming. Zo kregen Hivos en Greenpeace ruim 14,8 miljoen om samen met de inwoners van het Amazonegebied de strijd aan te gaan tegen de verregaande ontbossing. Met elkaar gaan zij tien miljoen hectare bedreigd regenwoud en de leefgebieden van de inheemse gemeenschappen beschermen met de modernste technologieën.

Bill Clinton
En voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton, tevens internationaal goodwill ambassadeur van de Postcode Loterij, sprak als keynote speaker namens de Clinton Foundation over de in de aanpak van klimaatverandering. ‘De structurele steun van de Postcode Loterij voor vele organisaties die hieraan werken, zorgt voor echte vooruitgang in het bouwen aan een gezondere en duurzamere planeet’ Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.

Nog een kleine greep uit de schenkingen: De Postcode Loterij stelt diverse bedragen beschikbaar voor organisaties die onze oceanen beschermen. Zo krijgt de Plastic Soup Foundation een schenking van 600.000 euro voor het aanpakken van de verontreiniging van de oceanen door plastic. En de  Leprastichting, die ernaar streeft ernaar dat lepra in 2030 in de projectgebieden in India, Indonesië en Brazilië met 90% is teruggedrongen, krijgt hiervoor een bijdrage van ruim 9,3 miljoen euro uit het Droomfonds van de Postcode Loterij.

De Nationale Postcode Loterij steunt het werk van IMC Weekendschool al bijna 10 jaar als een van de grootste donateurs. Waarvoor zeer veel dank! 

Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Nationale Postcode Loterij.