fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen bedenken creatieve corona-proof ondernemingen

Hoe kan je succesvol een bedrijf runnen in Corona-tijd? Dat is wat veel ondernemers zich op dit moment afvragen; ze zitten met uitdagingen waar creativiteit en een frisse blik voor nodig is. En wie kunnen dat beter bieden dan IMC Weekendschool leerlingen?!

De tweedejaars van de vestiging Amsterdam Zuidoost gingen in juni daarom aan de slag met het vak ‘Ondernemen in Corona-tijd’. Ze spraken met professionals uit verschillende sectoren, die hun uitdagingen in Corona-tijd met hen deelden. Want hoe kan het Bijlmerparktheater een veilige en interessante voorstelling neerzetten deze zomer? En hoe kan de Albert Hein mensen stimuleren om gezond te eten in Corona-tijd?

De leerlingen hebben gebrainstormd, een ondernemingsplan gemaakt en geleerd over logo’s maken, marketing, pitchen en begroten. Afgelopen zondag presenteerden zij hun ondernemingsplannen aan een vakkundige jury, en hun ouders via een livestream. De jury, bestaande uit Raoul Bercher (Starters4Communities), Arno Gorrissen (Citymarketing Amsterdam Zuidoost), Ali (voorzitter VR) en Heleen Terwijn (oprichtster van IMC Weekendschool), was zeer onder de indruk van de creatieve ideeën, uitgebreide ondernemingsplannen en presentatie skills van de leerlingen.

In beide klassen ging de prijs voor het beste idee naar de groepjes die een theatervoorstelling bedachten voor het Bijlmerparktheater. Channa, Dyshairo, Ammaar en Kishayra bedachten de voorstelling ‘Anders’ waar kinderen uit Zuidoost leren over de Black Lives Matter beweging in een interactieve show voor scholen. Christel, Jinane, Ellin, Greshaina en Djevainy combineerden maar liefst twee actuele ontwikkelingen in hun idee voor de voorstelling ‘Protest in Corona-tijd’ waar een zwarte man een medicijn tegen het Corona virus uitvindt, maar door niemand wordt geloofd.

Wij zijn trots op al onze toppers!

Het vak ondernemen wordt mogelijk gemaakt door Ahold Delhaize. Daarnaast veel dank aan onze gastdocenten voor dit vak: Marion (Bijlmerparktheater),  Raaf en Wesley (Paradiso), Paul (Cycletours), Aukje (Ahold Delhaize), Nanja (Women skate the world), Natascha (Jonge Honden), Anja (buro IK), Ali  (Rabobank) en Tala.

 

Blijf verbonden

Onze hoofdsponsoren