fbpx
020 – 280 17 00 EN

Indrukwekkend bezoek aan IJsselland Ziekenhuis met leerlingen Rotterdam Zuid

12-06-2015

Van arts tot receptioniste, iedereen is nodig in het IJsselland Ziekenhuis. Dat zagen en hoorden ook de leerlingen van IMC Weekendschool Rotterdam Zuid bij een indrukwekkend bezoek aan het ziekenhuis.

IMC Weekendschool RotterdamZ IJsselland Ziekenhuis web“Een ziekenhuis is niet als een bank die om vijf uur dichtgaat. Een ziekenhuis kan niet zomaar even sluiten. Een arts, een verpleegkundige, een receptioniste, een schoonmaker. We hebben iedereen 24/7 nodig,” vertelt internist Ralf op zondag 14 juni aan een klas vol weekendschool-leerlingen. Met die uitspraak valt Ralf met de deur in huis: de leerlingen zijn namelijk naar het IJsselland Ziekenhuis afgereisd om met verschillende beroepen kennis te maken.

Zo vraagt leerlinge Kylie (10) naar het werk van een receptioniste in het ziekenhuis. ‘Welke opleiding heeft zij gevolgd? Wat doet zij de hele dag? En moet zij écht al die telefoontjes beantwoorden?’ Er valt verbazing van haar gezicht af te lezen als Joke Boonstra, lid van de Raad van Bestuur, bevestigend antwoord. “Inderdaad, alle telefoontjes. Maar zij is niet alleen. Er werken bijna 1500 mensen in het IJsselland Ziekenhuis. Daarvan zijn er 115 arts. Heel veel mensen dus.”

Eén van die mensen is Igor. Net als de leerlingen komt hij uit Rotterdam Zuid. Nu werkt hij als radioloog in het IJsselland Ziekenhuis. Samen met de leerlingen neemt hij zijn werkdag door. “Een röntgenfoto of CT-scan beoordelen, overleggen met collega’s, patiënten behandelen. Dat zijn dingen die ik dagelijks doe,” vertelt hij vol enthousiasme. “Soms is het werk extra spannend en maak je bijzondere dingen mee. Zo vond ik laatst een batterij bij iemand. Ingeslikt!”

Joke neemt de leerlingen ’s middags mee naar het laboratorium en verpleegkundige Marianne leidt ze langs de verschillende afdelingen. Daar maakt het verhaal van haar collega Nick indruk. Door een blessure moest hij zijn professionele voetbalcarrière noodgedwongen stoppen. Omdat hij iets terug wilde doen besloot hij het grasveld voor een ziekenhuis te verruilen. Zijn verhaal maakt indruk. Hans, hoofd van de facilitaire dienst, sluit de dag af. “U werkt hier pas vier maanden? En u weet al zo veel?” merkt één van de leerlingen op. Lachend neemt Hans het compliment in ontvangst.

De leerlingen van IMC Weekendschool Rotterdam Zuid blikken terug op een fantastische dag vol inspirerende ontmoetingen. Door het enthousiasme van het IJsselland Ziekenhuis en de steun van samenwerkingspartner Rotterdam Vakmanstad is deze dag tot een bijzonder succes geworden.

www.ysl.nl

Foto: Lotte Aarnoutse www.lotteaarnoutse.nl