fbpx
020 – 280 17 00 EN

Kick-off driedaagse op nieuwe locatie IMC on Tour in Laren

30-04-2021

Ons programma IMC on Tour startte op maandag 26 april haar twaalfde locatie in Laren. De aftrap vond plaats met de leerlingen van ISK Het Gooi. De drie workshopdagen stonden in het teken van kennismaken met het programma en de juffen. Onder leiding van Izabel Kapteijn en Patricia Ulrici, zullen de leerlingen eind mei officieel van start gaan op ISK Het Gooi (zie onderaan artikel de fotoreportage).

De eerste les werd gegeven door Saron Tesfahuney, oud-leerling van Stichting IMC Weekendschool en aanstormend talent op de Arnhemse toneelschool. Zij nam de leerlingen deze middag allemaal mee in haar wervelende spel- en danslessen. Met haar bevlogen enthousiasme kreeg Saron iedereen, ook de juf, moeiteloos in beweging en zorgde zij voor een uitbundige aftrap.

Mixen en Beats

De tweede dag kon de eerste evenaren. Onder de leiding van de muzikanten van Freq Factory konden de leerlingen aan de slag met het componeren en mixen van elektronische muziek. De dag was een groot succes en dat was ook te horen toen zij aan het eind van de dag hun eigen beats aan elkaar presenteerden. Tweede hoogtepunt van de dag was de excursie naar de radiostudio. Dorpsradio Laren nodigde een aantal leerlingen en juf Patricia uit in de uitzending. Ze zijn daar geïnterviewd over IMC on Tour en lieten hun favoriete muziek horen. Een leuke en spannende ervaring voor de leerlingen die nog Nederlands aan het leren zijn. Beluister hier hoe goed ze het deden (Biebtalk aflevering 8).

Ze staan te popelen

Op de laatste dag van de kick-off oefenden de leerlingen nieuwe dansmoves van breakdance crew Turn it Loose. De workshop was zeer uitputtend, maar had een spectaculair resultaat. Na deze driedaagse kick-off, staan de leerlingen te popelen om eind mei te beginnen met het IMC on Tour programma op ISK Het Gooi.

IMC on Tour is het programma van Stichting IMC Weekendschool dat zich speciaal richt op nieuwkomerskinderen. De lessen vormen een bijzondere kennismaking met beroepsmogelijkheden én met de Nederlandse maatschappij. Zo willen we leerlingen extra bagage meegeven om zelfstandig en gemotiveerd deel te nemen aan het basisonderwijs, en zorgen we ervoor dat het talent en potentieel van deze jongeren tot bloei kan komen.

Bekijk hier  een fotoreportage van de afgelopen workshopdagen: