fbpx
020 – 280 17 00 EN

Spontaan allergisch

11-03-2015

Geschrokken stonden sommige tweedejaars leerlingen zondag te dralen bij de ingang. Dat ze de eerste les diergeneeskunde hadden, wisten ze al, maar: “Zijn er honden?! Dan ga ik niet naar binnen!”

Voor de eerste les diergeneeskunde waren er zondag allerlei dieren op school: kippen, een kat, een konijn, schildpadden en twee honden. Die laatsten waren verreweg het spannendste. Bij de workshop met de honden waren er bijvoorbeeld ineens veel kinderen alergisch, heel gek. Die konden écht geen hond aanraken.

Maar aan het einde van de dag was er iets moois gebeurd. Het kleine hondje dat er was, had niemand namelijk erg eng gevonden toen ze er eenmaal dichtbij waren. Iedereen had hem meteen durven aaien. En als je het kleine hondje eenmaal geaaid had, bleek de stap naar de grote hond ineens veel minder groot. Bijna alle tweedejaars hadden ook hem geaaid, pootjes gegeven, naar zijn hartslag geluisterd….  Voor veel leerlingen een enorme overwinning!

“Ik vond de hond heel eng en nu vind ik het nog wel spannend, maar ik vind het veel minder eng.”, aldus een tweedejaars.  Ook zeiden de leerlingen dat ze nu weten wat ze moeten doen als ze een hond eng vinden: rustig blijven. “Want als je zelf druk doet, wordt de hond ook druk.”

De juffen hebben daarom een nieuw voornemen: elke zondag een hond in de klas 😉