fbpx
020 – 280 17 00 EN

Laatste trainingsweekend van de ambassadeursopleiding

20-05-2019

Op zaterdag 6 en zondag 7 april waren onze ambassadeurs in opleiding te gast in de fantastische kantoorruimte van De Jonge Honden in Utrecht, voor het derde en laatste trainingsweekend van de ambassadeursopleiding.

Het weekend dat dit keer in teken stond van ‘IMC Weekendschool’ werd afgetrapt door strategisch directeur Heleen Terwijn, die de groep meenam in de bestaansreden en ontstaansgeschiedenis van IMC Weekendschool. Van de oprichting in 1998 tot vele nieuwe locaties en nieuwe initiatieven 21 jaar later. De ambassadeurs weten door deze inspirerende sessie nóg beter welke rol zij kunnen en willen spelen voor de organisatie als zij straks officieel zijn beëdigd tot ambassadeur.

Met Marlo de Kat en Mariano Slutzky is de groep aan de slag gegaan met interview technieken. Hoe ga je om met lastige vragen van journalisten? Hoe houd je de regie over je eigen verhaal? Waar moet je op letten als je wordt geïnterviewd voor een krant of voor de televisie? En wat doe je als journalisten stigmatiserende vragen stellen over je afkomst of je geloof? Mariano benadrukte dat onze ambassadeurs het nog ver zullen schoppen in het leven en dat hun biculturele achtergronden júist van toegevoegde waarde zijn in onze Nederlandse samenleving. Met hun uitgebreide kennis van verschillende culturen, religies, normen en waarden en het spreken van verschillende talen, hebben zij een streepje voor op de meeste jongeren van hun leeftijd. Het is een groot goed om dit te bezitten en het zal ze nog ver brengen.

Als je het verhaal van de weekendschool volledig wilt begrijpen mag fondsenwerving niet ontbreken. Operationeel directeur Marion Weijman vertelde de ambassadeurs over de begroting van de weekendschool, hoe het partner netwerk is opgebouwd en benadrukte het belang van de persoonlijke verhalen van alumni.

Na een stukje fondsenwervingstheorie hebben de ambassadeurs op straat geoefend met het aanspreken van mensen en het vertellen over IMC Weekendschool, met als hoogtepunt van de dag het ruilspel. In ruil voor een sinaasappel kwamen de ambassadeurs terug met boeken, bossen bloemen, een fles wijn, een picknickmand, artikelen uit de bioscoop, een tuinstoel en een vouwfiets (en nog zoveel meer). Maar ook met prachtige verhalen over mensen die zij ontmoetten in de wijk. Die de weekendschool al kenden, graag meer wilden weten of zelfs al gastdocent zijn. Een mooie eerste stap als echte weekendschool ambassadeurs!