fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen IMC Utrecht schrijven gedichten voor ouderen met migratie-achtergrond

03-04-2018

Tweedejaars leerlingen van vestiging IMC Utrecht hebben gedichten gemaakt voor ouderen met een migratie-achtergrond. Deze gedichten kwamen tot stand binnen het vak Taal en Poëzie van IMC Weekendschool Utrecht in een mooie samenwerking met Festival Tweetakt en de Emigratiegeneratie.
Tijdens de emigratie generatie gaan migrantenouderen met kinderen in gesprek. Alle gedichten van de leerlingen worden tentoongesteld tijdens festival Tweetakt op Plan Einstein De Dreef van 6 t/m 11 april.

De leerlingen Joharra en Hafssa hebben hun gedichten het beste voorgedragen en mogen nu de Culturele Zondag Noordwaarts op 22 april openen. Op de Culturele Zondag zal er een openbare gastles gegeven worden door sterrenkundigen Jos de Boer en Frans Snik. Zij zullen vertellen over de sterren die wij iedere avond kunnen zien, maar ook die we niet met het blote oog kunnen zien. Dit zal een interessante les worden voor jong en oud. We hopen je te zien bij onze openbare gastles tijdens de culture zondag!

De twee beste gedichten zijn afgelopen zondag 18 maart gekozen. Hieronder zijn de twee winnende gedichten te lezen én de twee gedichten die Joharra en Hafssa zullen voordragen tijdens de opening van de Culturele Zondag.

 


WINNENDE GEDICHTEN

 


GEDICHTEN DIE WORDEN VOORGEDRAGEN TIJDENS DE OPENING VAN DE CULTURELE ZONDAG