fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen Weekendschool Amsterdam Noord schrijven mee aan boek ‘Noordje’ van Massih Hutak.

04-12-2020

 

Meeschrijven aan een echt boek, dat zich ook nog eens afspeelt in je eigen buurt Amsterdam Noord. Voor het nog te verschijnen boek ‘Noordje’ mochten de derdejaars leerlingen van ons programma IMC weekendschool in Amsterdam Noord hun verhalen schrijven. Niemand minder dan de auteur van dit boek, schrijver, rapper en theaterman Massih Hutak, kwam de leerlingen helpen. Deze les vormt onderdeel van het vak Noordkunde, dat samen met het stadsdeel Amsterdam Noord is ontwikkeld.

Massih is een bekende, niet alleen in Noord. Hij publiceert in landelijke media zoals het NRC, het Parool en de Volkskrant en tegelijkertijd is deze veelzijdige kunstenaar bekend van rapvideo’s zoals ‘Designer Fiets’. En hij schrijft een boek over Amsterdam Noord, getiteld ‘Noordje’, waarvoor hij zelf het eerste hoofdstuk schreef. Afgelopen zondag nodigde hij de leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam Noord uit een bijdrage te leveren. Onze leerlingen als co-auteurs. Een bijzondere kans. Als het boek gepubliceerd wordt, komt Massih terug om het eindresultaat te laten zien.

Een stadsdeel is waar je woont! Waar je leeft, speelt, naar school gaat en je je in het verkeer begeeft. Maar ook waar je jezelf ontwikkelt, ontdekt en je leert te dromen. Met het vak Noordkunde, een samenwerking met Gemeente Amsterdam/Stadsdeel Noord, en de les van Massih proberen we leerlingen inzicht te geven in hoe hun stadsdeel werkt.

Wat de nieuwe ontwikkelingen zijn, wat de invloed hiervan is op het dagelijks leven en wat de relatie is tussen de historie en het heden van Noord. We werken daarbij samen met ambtenaren uit het stadsdeel en andere inspirerende gastdocenten met kennis over en een visie op Amsterdam Noord. We laten leerlingen zien hoe je impact kunt hebben, in je eigen buurt of wijk. Dat jij mee kan bepalen, je eigen toekomst kan schrijven en die van anderen.

Massih is iemand met een duidelijke visie, die deze via zijn creatieve uitlaatkleppen als schrijven, rap en theater ten gehore brengt. Daarin eert hij vooral bekende, originele Noordse plekken en bewoners. En verzet zich tegen het bouwgeweld en de bakfietsen die de snelle gentrificatie van Noord met zich mee brengt.

Bekijk ook zijn Ode aan Noord van Massih Hutak: Noord, ik hou van jou.

Meer weten over Massih en zijn boek Noordje?

Zie ook: https://www.amsterdammuseum.nl/noordje

En https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/massih-hutak-voor-veel-van-mijn-buren-is-de-blonde-bakfietsmoeder-geen-symbool-van-onschuld-en-neutraliteit~b98fd8ed/