fbpx
020 – 280 17 00 EN

Lichtpost in Deventer

15-05-2020

Daar staat ze dan met fotografen en enkele journalisten om haar heen. Sara van het programma IMC Basis op Kindcentrum Rivierenwijk in Deventer raakt er niet koud of warm van. Als een ware professional staat zij de pers te woord, terwijl een tekst op haar witte t-shirt wordt geprojecteerd. ‘De zon staat precies op het scherm van Lichtpost, dus dachten ze dat het leuk was het op mijn witte T-shirt te projecteren.’ Met een glimlach vertelt ze het. Lichtpost is in Deventer aangekomen. Na eerder in Amsterdam bij het AMC en het OLVG West zullen de komende dagen in het personeelsrestaurant van het Deventer ziekenhuis, de centrale hal van het Deventer politiebureau en ook op diverse plekken van het regionale brandweerkorps de boodschappen van kinderen worden geprojecteerd voor mensen die in deze tijd een hart onder de riem verdienen.

‘Dit is een heel mooie manier om de mensen die nu keihard aan het werk zijn te bedanken,’ zegt Wendy Bil coördinator IMC Basis op de Rivierenwijk, de school van Sara. De tekst van Sara is persoonlijk getint. Haar vader lag vier weken met corona in het Ziekenhuis en is mede door de goede zorg weer beter. Sara schreef daarom ‘bedankt voor alle hulp en ik ben heel blij met jullie hulp en bedankt voor mijn vader die corona had en nu niet meer heeft en hij is gezond.’  Femke Kempkes en Machteld Aardse, de kunstenaars achter Lichtpost, kijken met een glimlach naar Sara. Alles valt vandaag op zijn plek.

Het programma IMC Basis van Stichting IMC Weekendschool loopt op 2 scholen in Deventer, het eerder genoemde kindcentrum Rivierenwijk en basisschool De Flint. Lichtpost is een idee van Evelien Feltzer onze conceptbegeleider bij het programma IMC Basis van Stichting IMC Weekendschool. Zij bundelde de krachten van de kunstenaars Machteld Aardse en Femke Kempkes met de leerlingen van onze programma’s IMC Basis, IMC Weekendschool en IMC On Tour. Alle leerlingen op onze 55 locaties zijn gevraagd om een bericht in te sturen, waarmee ze hun licht laten schijnen op iedereen die in deze tijd een hart onder de riem verdient.