fbpx
020 – 280 17 00 EN

Marcel La Rose bezoekt vestiging Zuidoost

10-02-2011

10 februari 2011
Op 6 februari bracht de stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Zuidoost een bezoek aan IMC Weekendschool.

De tweedejaarsleerlingen van IMC Weekendschool Zuidoost kregen afgelopen zondag een les ‘rampenmanagement’. Een spannende les binnen het thema Veiligheid. Stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose kwam ’s middags vertellen wat er van hem verwacht wordt als er een ramp gebeurt in Zuidoost.

Voor de lunch vertelden medewerkers van Trimension uit Delft, een bureau dat adviseert over crisisbeheersing, van alles over rampen. Ze gaven antwoord op de vraag: Wat is een ramp? Hoe kun je je hierop voorbereiden? ’s Middags maakten de leerlingen in groepjes voorlichtingsfilmpjes. Het onderwerp was: Wat doe je als de stroom uitvalt? Welke gevolgen heeft dat? Marcel La Rose kwam horen of de kinderen nog goede tips hadden.

Het was voor de stadsdeelvoorzitter de eerste kennismaking als gastdocent met de weekendschool. Hij was juist die zondag uitgenodigd, omdat hij als stadsdeelvoorzitter een belangrijke rol speelt in rampenmanagement. Hij vertelde de kinderen dat hij na zijn aanstelling een cursus in rampenmanagement heeft moeten volgen. Het belangrijkste dat hij daar heeft geleerd, zo benadrukte hij, is dat je nooit in paniek raakt. Na afloop nam Marcel La Rose ruim de tijd om met de gastdocenten te praten. Hij bedankte ze voor hun bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen in Zuidoost.