fbpx
020 – 280 17 00 EN

Mentoren gezocht voor alumninetwerk

03-06-2021

Voor de vakgroepen van het alumninetwerk van Stichting IMC Weekendschool zijn we op zoek naar mentoren (vrijwilligers) die hun vakspecifieke kennis en levenservaring graag willen inzetten in een mentorschap voor onze captains.

De vakgroepen van de weekendschool maken onderdeel uit van IMC Alumni. Met dit platform bereiken we het netwerk van meer dan 3500 oud-leerlingen. De doelstelling is om alumni te inspireren, te helpen bij het ontwikkelen van hun professionele vaardigheden waaronder leiderschap, te steunen bij het maken van keuzes, en een netwerk aan te leggen. Vakgroepen zijn bijvoorbeeld:  Klimaat & Duurzaamheid; ICT; Communicatie & Journalistiek; Ondernemerschap; Leiderschap; Finance; Techniek & Wetenschap en Zorg. Betrokkenheid bij de vakgroepen van IMC Alumni resulteert in het vinden van stages, traineeships en uiteindelijk ook werk. Op deze manier kunnen onze alumni meer kwaliteit geven aan hun vervolgkeuzes en vergroten we hiermee hun kansen voor de toekomst.

Elke vakgroep wordt aangestuurd door een captain (een alumnus/a). Deze persoon organiseert minimaal drie vakspecifieke activiteiten en verbindt alumni. De captain bepaalt de inhoud en de koers van een vakgroep en wordt ondersteund door een mentor.

Praktische informatie

Praktisch gezien neemt het mentorschap ongeveer 2-3 uur per maand in beslag en verbindt de mentor zich voor minimaal 1 jaar.

Wat neem je mee?

  • Je krijgt de rol van inspirator, motivator en leermeester waarin je je eigen vakspecifieke kennis en ervaringen deelt. Dit doe je in directe samenwerking met onze captains, maar indirect dus ook met ons alumni netwerk.
  • Als persoonlijke mentor help je actief het talent van de captain tot bloei te brengen en ondersteun jij onze captain tijdens de organisatie van deze te gekke en inspirerende connectie activiteiten
  • Je bent werkzaam in je midcareer (of verder) en beschikt over een breed (zakelijk) netwerk dat je open wilt stellen voor onze alumni
  • Je kan makkelijk schakelen met jongeren (17-23 jr) en daarmee ben je echte verbinder

Wil jij het verschil maken voor ons alumni netwerk? Geeft het jou ook energie om onze Alumni futureproof te maken en op deze interactieve manier iets terug te kunnen geven aan de maatschappij?

Zo ja, laten we dan samen in gesprek gaan. Wij zijn benieuwd te horen wat jij wil en kan toevoegen aan onze organisatie.

Contact

Meer informatie nodig of aanmelden? Dat kan via mail of telefonisch met Leonie de Lorijn (programma coördinator arbeidstoeleiding).

leonie.delorijn@weekendschool.nl of bel: 06-26354700