fbpx
020 – 280 17 00 EN

Ontspannend, prikkelt of troost

21-06-2017

De afgelopen vier weken zijn de tweedejaars leerlingen van Rotterdam Zuid aan de slag gegaan met het vak kunst. De leerlingen hebben niet alleen veel verschillende vormen van kunst bekeken, maar zijn zelf ook aan de slag gegaan met het maken van een kunstwerk.

Samen met kunstenaar Maarten Bel namen de leerlingen een kijkje bij de expositie ‘Gek op Surrealisme’ in het museum Boijmans van Beuningen.

Samen met kunstenaar Maarten Bel namen de leerlingen een kijkje bij de expositie ‘Gek op Surrealisme’ in het museum Boijmans van Beuningen.

Delfshaven Finest
De tweedejaars bezochten fotograaf Florian Braakman in zijn studio. Daar vertelde hij alles over zijn nieuwe serie Delfshaven Finest! Hierna trokken de tweedejaars gewapend met camera de stad in.

Sotine
Ook bezochten de leerlingen edelsmid Annelotte Vos in haar studio. Annelotte heeft een eigen sieradenlijn Sotine: “Ik vind inspiratie in de natuur en dit zie je terug in de organische vormen van mijn sieraden”. Onder leiding van Annelotte ontwierpen de leerlingen hun eigen sieraad.

Muziek doet iets met je!
Muziek doet iets met je! Het ontspannend, prikkelt of troost. Tijdens de interactieve kunstles van Marlou Fernanda en Kasprico leerden de leerlingen schilderen met verschillende muziek stromingen als inspiratie.

Expositie
Tijdens de laatste les presenteren de tweedejaars hun werk aan hun ouders. Dit deden zij tijdens hun eigen expositie in de Wolfart Project Space.

kunst2