fbpx
020 – 280 17 00 EN

Op bezoek bij het World Forum

10-06-2015

Voor het vak Theater zijn de eerstejaars leerlingen afgelopen zondag (7 juni) op bezoek geweest bij het World Forum Theater. Toen we de grote zaal binnenkwamen keek iedereen met grote ogen rond! Na een korte introductie waarin Linda van Wijngaarden o.a. vertelde dat president Obama ook op dit podium heeft gestaan, konden de leerlingen kennismaken met 3 disciplines binnen een theater: licht & geluid techniek, stage manager en acteren.

Op het podium werden dansjes gedaan terwijl een aantal leerlingen de gordijnen open en dicht deden en de lichten bedienden. Ook werd er geëxperimenteerd met het geluid; door het ene knopje in te drukken kreeg je een hele lage stem, met het andere knopje juist een hele hoge. “Als je hier werkt, moet je dan al deze knoppen uit je hoofd kennen?”

Van theaterdocent (in opleiding) Sophie Plekker kregen de leerlingen een acteerles. De leerlingen moesten in groepjes een tableau maken over het onderwerp dat Sophie gaf, bijvoorbeeld: een bankoverval of een familiediner waar iets mis ging. Sophie vond het stoer van de leerlingen dat ze allemaal iets gespeeld hadden.

Er was voor ieder wat wils deze dag, techniek, acteren en op het podium staan (waar sommige leerlingen geen genoeg van kregen!)