fbpx
020 – 280 17 00 EN

Paprika’s opereren, denken buiten je inbox en het einde van Dagje Uit

28-03-2012

Afgelopen zondag hadden alle drie de jaargroepen een bijzondere les.

In de operatiekamerDe eerstejaars hebben het vak geneeskunde afgesloten met een bezoek aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis. In een steriele outfit hebben ze in de operatiekamer een pop geopereerd die een paprika in zijn maag had en hebben ze geleerd over anesthesie. In de gipskamer kregen de meeste kinderen een gipsarm die andere kinderen bij ze mochten aanbrengen. Het was een heel bijzondere excursie die ze niet snel zullen vergeten!

 

Installatie over vooroordelenDe tweedejaars hadden een bijzondere klassendag: zij gingen naar de interactieve tentoonstelling ‘denk jij buiten je INBOX?’ van Critical Mass. De leerlingen hebben zichzelf en elkaar beter leren kennen en hebben veel geleerd over hoe je naar anderen kijkt en met anderen omgaat. Wisten jullie bijvoorbeeld dat het fysiek pijn doet als je wordt buitengesloten? De tweedejaars nu wel. Het was de eerste keer dat een groep van de Utrechtse weekendschool naar de tentoonstelling ging. Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!

 

Presentatie van een groepje leerlingenDe derdejaars leerlingen hebben het project ‘Dagje Uit’ zondag afgesloten. Elk groepje presenteerde aan de klas, begeleiders en ouders wat ze geleerd hebben en waar ze dit schooljaar met hun groepje zijn geweest. Alles bij elkaar een indrukwekkende lijst: kasteel, filmfestival, dansvoorstelling, manege, karten, zangworkshop, Culturele zondag, museum, restaurant, schip de Batavia, tassenmuseum, diamantair, filmstudio, het bos, paleis Soestdijk, Bodyworld, vliegtuigen/cockpit… Met dank aan alle begeleiders, jullie zijn geweldig!