fbpx
020 – 280 17 00 EN

Knappe aftrap lessenreeks bedrijfsadviseur met A.T. Kearney

26-01-2016

Ik wilde eerst advocaat worden, maar nu ga ik voor consultant. Wat moet ik doen om hier te mogen werken? (leerling Mert)

Kruip in de huid van een consultant en adviseer de ondernemer van de notenwinkel hoe hij meer klanten kan krijgen! Dat is de uitdaging voor 5 van de 28 gemotiveerde pubers van IMC Weekendschool Amsterdam West. A.T. Kearney is een samenwerkingsverband aangegaan met IMC Weekendschool en afgelopen zondag gaven meer dan 14 consultants les aan leerlingen van de weekendschool.

In zes teams maakten leerlingen en consultants kennis met elkaar waarbij de leerling de junior consultant is en de consultant de coach.

Tijdens het spelen van het ‘Ja en’ -spel leerden leerlingen hoe belangrijk het voor een brainstorm is om ‘Ja en’ te zeggen in plaats van ‘Ja maar’. Het bespreken van teamrollen haalde de kwaliteiten per team naar boven en daarmee kwam ook het wedstrijdgevoel omhoog.

Voor de ontspanning een potje tafelvoetbal en voor de maag pannenkoeken. Klaar voor de  tweede helft…

De zes teams junior consultants maakten op papier kennis met hun winkelier en winkel. De Etos, the Body Shop, Tabak’s Notenbar, de Hema, Pieces en de Coffee Company durven het aan om door deze jonge consultants te worden geholpen. Ieder team bereidde interviews en onderzoeksvragen voor want volgende week zondag bezoeken alle zes de teams de bedrijfsleider van hun casus voor een interview.

Wij kijken terug op een hele mooie eerste leszondag maar en natuurlijk vooruit naar de twee zondagen die nog gaan komen.