fbpx
020 – 280 17 00 EN

Stichting IMC Weekendschool en Royal Talens Foundation slaan handen in een om kunsteducatie te ontplooien

08-12-2021

Stichting IMC Weekendschool en Royal Talens Foundation slaan sinds dit jaar de handen ineen om kunsteducatie bij onze leerlingen verder te ontplooien, te beginnen bij de vestigingen IMC Weekendschool in Rotterdam Delfshaven en IMC on Tour in Amsterdam. In de tweede helft van dit jaar wordt de samenwerking verder uitgerold naar de vestigingen Amsterdam Noord, Amsterdam Zuidoost, Amsterdam West, Groningen en Rotterdam Delfshaven (IMC Weekendschool) en de IMC on Tour vestigingen Amsterdam, Schiedam, Haarlem, Amersfoort, Deventer.

Voor deze vestigingen stelt Royal Talens Foundation materialen beschikbaar om de leerlingen, samen met gedreven gastdocenten (kunstenaars) toegang te geven tot creatieve expressie en het maken van kwalitatieve kunstprojecten.

 

Maaike, coördinator van Delfshaven over de les:
“ Een grote verrassing was de grote toren aan dozen die werd afgeleverd voor ons vak Beeldende Kunst. Samen met alumni, klassendocenten en vrijwilligers vanuit de Willem de Kooning Academie sjouwden wij de dozen door het Erasmus MC naar onze leslocatie in het Onderwijscentrum.  Na een excursie waar de leerlingen verschillende vormen van hedendaagse beeldende kunst mochten ervaren was het deze les tijd om de eerste stappen te zetten in het creatieproces van hun eigen kunstwerk. Na een korte uitleg over verschillende kunstdisciplines en een brainstorm over het onderwerp ‘Op weg naar de Toekomst,’ was het tijd om de ontvangen materialen te gaan ontdekken. Daarbij werden de leerlingen extra gestimuleerd om te experimenteren met de materialen vanuit een gevoelsmatige/associatieve manier in plaats van vanuit de logica/het hoofd.

 

 

Daar waar de ene leerling nog echt bezig was met het ontdekken van het materiaal, was de ander al bezig met het maken van een eigen werk in het thema. Wat erg leuk was om te ervaren was dat de sfeer in de groep ook afhankelijk was van het materiaal waar op dat moment mee werd gewerkt. De groep was zeer energiek en dynamisch bij het werken met houtskool. Tijdens het werken met de aquarelpotloden was er juist veel rust en heerste er een ontspannen sfeer. Dit is ook terug te zien in de werken van de leerlingen.De volgende les maken de leerlingen een materiaalkeuze en gaan zij in groepjes aan de slag met het maken van hun kunstwerk. De les daarna  zal het werk worden geëxposeerd bij Kunstinstituut Melly.

 

 

Royal Talens Foundation

Scholen zijn de perfecte plek om creatieve programma’s bij kinderen te introduceren. Goed onderwijs kan niet bestaan zonder creatieve expressie, en zonder goed onderwijs worden kinderen beperkt in het uiten van hun creativiteit. Onze droom en ons doel is goed onderwijs voor ieder kind.

Creatieve expressie is essentieel voor ieders persoonlijke ontwikkeling en draagt daarom bij ​​aan een sociale en betere wereld. Royal Talens Foundation gelooft dat door middel van kunst en creatieve expressie kinderen en volwassenen kwaliteiten en vaardigheden ontwikkelen die belangrijk zijn voor toekomstig succes. Creativiteit stimuleert ons brein, geeft ons vertrouwen, verbetert onze motoriek en zorgt ervoor dat we in staat zijn om nieuwe kansen en oplossingen te ontdekken.

De Royal Talens Foundation wil daarom dat mensen, jong en oud, overal ter wereld hun creativiteit kunnen uiten.

Veel dank aan Royal Talens <link https://www.royaltalens.com/nl/royal-talens-foundation/>