fbpx
020 – 280 17 00 EN

Stichting IMC Weekendschool groeit in Limburg

04-09-2020

Met een feestelijke dans gaven 109 kinderen afgelopen week op Kindcentrum Sittard het startsein voor hun onderwijs bij Stichting IMC Weekendschool. Vanaf dit schooljaar krijgen zij in drie groepen 7 via het programma IMC Basis en twee groepen in de taalklas via het programma IMC on Tour enkele uren per week les van bevlogen gastdocenten. Door ons onderwijs leren de kinderen in de leeftijd van 10-14 jaar hun zelfvertrouwen en kijk op de wereld te vergroten en ontwikkelen zij verschillende vaardigheden. Ze leren nu wat later is.

109 kinderen die hierdoor ook meer zicht krijgen op een gelijke kans. De afgelopen maanden hebben bol gestaan van berichtgeving over groeiende kansenongelijkheid in diverse regio’s en steden in Nederland. We zijn trots dat in Sittard ook door de samenbundeling van onze programma’s IMC on Tour en IMC Basis een grote groep kinderen kan worden bereikt.  Voor Stichting IMC Weekendschool is het voor het eerst dat in Limburg twee programma’s binnen dezelfde school ons onderwijs aanbieden. In Rotterdam en Hilversum is dit eerder zo ontwikkeld. Nieuw is dat IMC on Tour voor het eerst binnen de schooltijd haar programma aan leerlingen aanbiedt.

De vijf groepen volgden deze eerste les een introductieprogramma in de klas, met spelletjes, creatieve opdrachten en het verhaal van de Stichting en haar vier programma’s. Tijdens de opening werd o.a. gesproken door burgemeester Hans Verheijen en wethouder Kim Schmitz van het college van Burgemeester en Wethouders van Sittard, directeur Kindcentrum Sittard Jolanda Kleyn, bestuursvoorzitter Peter Lemmens (van de onderwijsstichting Kindante waar Kindcentrum Sittard bij hoort) en Jesje Schalm namens het programma IMC Basis. Burgemeester Hans Verheijen verwoordde het later die dag op Facebook als volgt  “Kinderen verbreden zo hun kijk op de wereld, leren eigen talent te ontdekken. Prachtig initiatief! Super trots dat we dit in onze gemeente hebben.’

In deze plaatsen in Limburg volgen kinderen onderwijs binnen de programma’s van Stichting IMC Weekendschool:

  • Programma IMC Basis: Heerlen (4 locaties), Hoensbroek, Kerkrade Roermond (2 locaties) Sittard (nieuw), Weert
  • Programma IMC on Tour: Sittard (nieuw)

Stichting IMC Weekendschool is in 1998 opgericht door Heleen Terwijn. Haar onderwijsfilosofie, gericht op aanvullend en motivatiegericht onderwijs, vormt het fundament onder de vier programma’s (IMC Basis, IMC on Tour, IMC Weekendschool en IMC Alumni (ons netwerk van ruim 3.000 oud-leerlingen)). Stichting IMC Weekendschool ontvangt wekelijks ruim 3.000 kinderen in de leeftijd van 10-14 jaar op 57 locaties door heel Nederland. De onderwijsfilosofie heeft nationale en internationale prijzen en erkenning gekregen. Internationaal zijn er diverse zustersscholen terwijl nationaal ons werk veel navolging heeft gekregen.

Kijk hieronder voor een impressie van de opening in Sittard

Wethouder Kim Schmitz
schooldirecteur Jolanda Kleyn
leerlingen van Basis en Tour openen dansend beide IMC Basis-programma's
leerlingen oefenen met gastdocenten ontvangen en doen dat meteen in het echt met de burgemeester die het programma kwam openen
leerlingen hadden voor de gasten iets lekkers bereid
jesje in de rol van Heleen Terwijn
groep 7 c
groep 7 b
groep 7 a
Burgemeester Hans Verheijen
Bestuursvoorzitter Kindante Peter Lemmens
previous arrow
next arrow