fbpx
020 – 280 17 00 EN

Stunten voor de camera

22-12-2015

Het vak film is een stoer en spannend vak. Afgelopen zondagen verkenden de tweedejaars leerlingen van de vestiging Amsterdam Noord de vele facetten van het filmvak, waaronder het stuntwerk.

Aan de hand van het thema stunts leerden de leerlingen de overeenkomsten en verschillen tussen vroeger en nu herkennen. Geboeid voor het scherm en onder de leiding van gastdocent Gerben Ligtelijn bekeken zij de oude filmbeelden. Docent en stuntman Edward van Tongeren leerde de leerlingen de fijne kneepjes van het stuntvak en verwonderde de leerlingen met zijn eigen stunts.

Een film komt door zo veel verschillende beroepen en mensen tot stand. Door middel van workshops als Art Director, Camera, Montage, Scenario schrijven en de les van de stuntmannen leerden we de meest bekende beroepen kennen. Met een gevulde rugzak vol filmtools verfilmden de leerlingen de laatste zondag hun eigen stuntscènes. Gewapend met de gear en begeleiding van Firekids.nl en gastdocenten staan de stuntscènes op tape! ‘It’s a wrap!’

22 februari gaan om 15.30 uur de stuntscenes in premiere in EYE!

Het vak Film is mede tot stand gekomen door EYE. Dank aan EYE en alle betrokken gastdocenten.