Op zondag 8 april organiseerde vestiging Nijmegen een open middag. Zowel bekende als onbekende (potentiële) partners namen een kijkje in de keuken van de weekendschool. Ook overhandigde Stichting Buitenkans een cheque ter waarde van 10.000 euro aan team Nijmegen en de leerlingen.
Het kijkje in de keuken was niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk. Want onze eerstejaars leerlingen waren in de keuken onder begeleiding van gastdocenten namelijk druk in de weer met hapjes maken, schortjes knopen en borden serveren. Ook was er een spannende dienbladenrace in het gras. Het vak horeca was zojuist begonnen. De gasten waren vrij om mee te doen, te kijken en vragen te stellen aan leerlingen, begeleiders en gastdocenten. Ook de tweedejaars leerlingen van onze vestiging kregen bezoek tijdens hun workshops over natuurkunde. Het bezoek dacht met de leerlingen mee over de vooroordelen over natuurkundigen en zag onder andere hoe leerlingen met een föhn een bal in de lucht hielden. Terwijl de tweedejaars hun middag afsloten met een vliegtuig-gooi-wedstrijd (zoals de bedoeling was), werd het voor de gasten hoogste tijd om aan prachtig gedekte tafel buiten op het schoolplein gaan. Hier ontstonden leuke kennismakings-gesprekken, werden ervaringen uitgewisseld, en vertelden twee alumni over hun tijd op de weekendschool en hun inzet bij IMC Alumni. Voor eerstejaars was dit natuurlijk het spannendste gedeelte van de dag, de gasten mochten eindelijk bediend worden met de zelfgemaakte hapjes en drankjes. Om deze zonnige zondag nog vrolijker af te sluiten, overhandigde Stichting Buitenkans een cheque ter waarde van 10.000 euro aan team Nijmegen en de leerlingen.
Tip voor alle vestigingen: een open dag tijdens een les horeca is een gouden combinatie!