fbpx
020 – 280 17 00 EN

Tilburg viert Alumni- en Partnerdag

21-02-2017

Toen de weekendschool vestiging Tilburg in februari 2016 een workshopdag organiseerde ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum, smaakte dit direct naar meer. 

Een inspirerende, dynamische dag voor leerlingen, alumni, ouders/verzorgers, vrijwilligers, gastdocenten, partners en andere betrokkenen, dat willen we ieder jaar! En zo geschiedde: op zondag 19 februari vond de Alumni- en Partnerdag Tilburg plaats.

Foto 19-02-17 12 15 01Zondagochtend 10.30 uur. De gastdocenten van de elf verschillende workshops die vandaag gegeven worden, zijn met hulp van vrijwilligers en alumni druk bezig met het inrichten en aankleden van hun lokaal. Zo warmt de freerunner zichzelf alvast op voor zijn actieve workshop, steekt de yogadocente een heerlijk geurend wierrook stokje aan en tovert de kapster, tevens Alumna Eri-Ann Osepa, het lokaal om tot een heuse kapsalon. De partners en andere betrokkenen worden vrolijk verwelkomd door alumni van de Tilburgse vestigingsraad. ‘Ontzettend bijzonder om te zien dat leerlingen op hun vrije zondag met zo veel zichtbaar enthousiasme bijna de bus uit rennen om naar de weekendschool te gaan’, merkt een betrokken partner op. De leerlingen hebben duidelijk zin in de dag!

Foto19-02-17114524Iets na elven is iedereen verzameld in de grote collegezaal, waar de dag wordt afgetrapt door ambassadeur, tevens alumna, Maryem Lhajoui. Zij spreekt de vele aanwezigen toe met een boodschap uit haar hart: ‘volg je eigen dromen, niet die van een ander, niets is onmogelijk.’.

Foto 19-02-17 17 15 18Voordat iedereen na deze mooie woorden gaat beginnen aan de workshops, heeft de weekendschool nog een verrassing. Iedere leerling krijgt vanaf vandaag een eigen bidon, omdat we zijn opgestapt op DrinkWater. Ook de aanwezige gasten ontvangen een bidon. DrinkWater is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht, een landelijke campagne om jongeren ervan bewust te maken dat water een slimme, gezonde en lekkere keuze is. Vanaf nu drinken we alleen nog maar water op de weekendschool!

En dan is het zover: de workshops gaan beginnen. Twee keer volgen alle aanwezigen een workshop met elkaar. Zo komen leerlingen er samen met partners achter dat het helemaal niet zo slecht gaat op de wereld als gedacht wordt, tijdens de workshop World’s best news van Ralf Bodelier. Er worden originele kiekjes geschoten bij de workshop fotografie, partners en ouders vragen alumni de hemd van het lijf tijdens de meet&greet met alumni en er worden pittige discussies gevoerd tijdens de workshop debatteren. ‘Nu kan ik eindelijk zelf ervaren wat mijn dochter hier iedere zondag doet, ik snap wel waarom ze op zondagochtend zo graag haar bed uit gaat’, vertelt een aanwezige ouders enthousiast na de workshop Expeditie Poolcirkel van Edwin Klaver.

Tijdens de dagafsluiting is de positieve energie in de collegezaal goed voelbaar. Na een toffe rap van de gastdocent rap en bijzondere afsluitende woorden van Alumna Nachenthaly Fransisco gaat iedereen voldaan naar huis. IMC Weekendschool Tilburg bedankt alle aanwezigen voor hun aanwezigheid en betrokkenheid. Tot volgend jaar!