fbpx
020 – 280 17 00 EN

Vak Duurzaam ondernemen in Amsterdam Noord

09-04-2019

Hoeveel het onderwerp Duurzaamheid leeft onder kinderen en jongeren laten jeugdige klimaatspijbelaars wel zien. Ook de leerlingen van jaar 2 van IMC Weekendschool Amsterdam Noord willen graag hun steentje bijdragen aan een schonere en duurzamere wereld!

Eerder dit jaar leerden zij bij bet vak Duurzaamheid en Technologie al hun eigen duurzame uitvindingen te maken van afval, en leerden ze over zero-waste, de circulaire stad, recycling en kringloop, bij het vak Duurzaam Ondernemen gingen ze nog een stap verder.

Zo streden zij op 31 maart, in A-lab in Amsterdam Noord, om de prijs voor Beste Duurzame Ondernemersplan, de Beste Pitch en Hoogst Opgehaalde Investeerdersbedrag.

Via het thema Duurzaamheid leerden ze alles over het ondernemerschap. 4 weken lang kregen ze les van Duurzame Ondernemers, die leerde wat ondernemen is en welke kwaliteiten je nodig hebt om te moeten ondernemen. En hoe zij zelf als ondernemers kozen voor een duurzame invulling van hun bedrijf. Ook vertelde ze de leerlingen hoe belangrijk het is je droom te volgen, en niet perse geld.

Enthousiast gingen de leerlingen aan de slag met het ontwikkelen van hun eigen duurzame onderneming. Ze leerden om een echt businessplan te schrijven, een investeringsplan waarbij ze tussen de lessen door geld op moesten halen voor hun onderneming. Ook kregen ze les in pitchen, storytelling voor bedrijven en reclame maken voor je bedrijf door het maken van een live powerpoint!

3 interessante duurzame ondernemers alsmede de pitch -en reclame docent zaten in de jury. In een volle zaal met leerlingen en ouders was de spanning te snijden, want de drie hoofdprijzen waren niets minder dan een bezoek aan het hoofdkwartier van Tony Chocolonely mét proeven van chocola!

Een recyclebedrijf voor kleding, een platsic-stofzuigende  auto, mobiele hoesjes voor Afrika van gerycled plastic met ingebouwd solarpanel, boomhuizen die tegeljk biologische produkten laten groeien op het dak  en een opgehaald investeerdersbedrag van 37,15 waren de uiteindelijke winnaars. Hiephoera voor de duurzame ondernemers van de toekomst.