fbpx
020 – 280 17 00 EN

Video’s over ons maatschappelijke diensttijd programma IMCoach

16-07-2020

Eerder postte we al over de filmopnames van twee films voor het programma Maatschappelijke Diensttijd , kortweg MTD, van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarin zijn o.a. Elyas Razawi één van onze alumni (oud-leerlingen) en Matthijs Verbeek te zien! Zij zetten zich beiden in voor ons maatschappelijke diensttijd programma IMCoach van Stichting IMC Weekendschool.

Nu zijn de video’s beschikbaar! En deze delen we graag.

Video 1

Video 2

 

Elyas en Matthijs 

Elyas Razawi is één van onze alumni (oud-leerlingen) en kent het werk van de stichting als geen ander. ‘Op camera je verhaal doen is echt wat anders dan een presentatie voor een grote groep mensen,’ vindt hij. Toch weet hij in korte en rake zinnen ons werk en het MDT-programma te verbinden. Een ware ambassadeur, die de duimen omhoog krijgt van de aanwezige crew.

Matthijs Verbeek is via Randstad en NL2025 bij ons terecht gekomen en heeft voordat de coronacrisis uitbrak als vrijwilliger voor het programma IMC Weekendschool gewerkt. ‘Ik ben bijvoorbeeld bij Van Oord geweest als begeleider van de kinderen, dat was echt een heel bijzondere excursie. Je leert toch zo’n groep kinderen, nou ja, in de hand te houden zeg maar. En tijdens de coronatijd is het bijzonder om kinderen te begeleiden. Dat besef je pas goed als ouders rapporten sturen van hun zoon en je bedanken voor de hulp. Dan weet je dat je iemand echt hebt geholpen. Best bijzonder.’

Over ons programma IMCoach
IMCoach is het maatschappelijke diensttijd project voor vrijwilligerswerk bij Stichting IMC Weekendschool. Met vrijwilligerswerk kun je ontdekken wat voor soort werk bij je past en zo iets ‘teruggeven’ aan de maatschappij.

Ook interesse?

Lijkt het je leuk mee te helpen tijdens de lessen of wil je meer weten over IMCoach Klik dan hier.