fbpx
020 – 280 17 00 EN

Weekendschool swingt door Euroband!

04-05-2015

‘Fantastisch ding hè?’ verzucht weekendschool-leerling Kylie als zij in het midden van het klaslokaal staat en de saxofoon van Euroband Rotterdam krijgt aangereikt. Ze zet de langgerekte blikvanger aan haar mond en zoekt naar de voordeligste hoek om het instrument vast te houden. Na een korte adempauze wordt de sax bespeeld alsof Kylie nooit anders heeft gedaan. ‘Hebben wij hier te maken met de nieuwe Candy Dulfer?’ vraagt Irma van Gelder, één van de drijvende krachten achter de Euroband Rotterdam, verrast.

Bij deze ene verrassing blijft het niet, de zondag van 26 april 2015. Waar Kylie de show steelt met het bespelen van de glanzend gouden kleppen, is het Othman die uiterst geconcentreerd de trompet eigen probeert te maken. Dit alles onder begeleiding van een grote groep gastdocenten van Euroband Rotterdam, een graag geziene gast op muziekparades in binnen- & buitenland. ‘Sommige leerlingen straalden helemaal bij het zien en bespelen van de instrumenten,’ vertelt Henk Spierenburg, secretaris Euroband Rotterdam.

‘Hopelijk hebben we iets nieuws naar de weekendschool kunnen brengen!’ gaat Henk verder. Dat die missie geslaagd is, mag zeker zijn. Instrumenten als de dwarsfluit, trombone en saxofoon scoorden goed, maar ook menig slaginstrument prikkelde de aandacht. Op de maat van appels-peren-broccoli-banaan werd dan ook gretig getrommeld. Een geslaagde les? Jazeker. Wilt u meer weten over Euroband Rotterdam? Of bent u op zoek naar informatie over Jong Euroband, de jeugdafdeling die sinds 2005 bestaat? Klink dan op deze link!