fbpx
020 – 280 17 00 EN

Wiskunde in de praktijk bij de Intense Math Challenge van IMC

29-10-2013

29 oktober 2013
Afgelopen vrijdag kregen alumni en derdejaars leeringen van IMC Weekendschool de kans om te ontdekken hoe bedrijven wiskunde in de praktijk inzetten en nader kennis te maken met IMC. 

Zestien deelnemers uit alle Amsterdamse vestigingen, Rotterdam en Groningen deden mee aan de door IMC georganiseerde Intense Math Challenge. Ze leerden hoe leuk en uitdagend wiskundige vraagstukken kunnen zijn en gingen met elkaar de competitie aan.

De middag begon met een kennismaking, gevolgd door een rondleiding door IMC. Verschillende IMC-ers vertelden de leerlingen hoe het bedrijf wiskunde inzet in de praktijk. Daarna was het tijd voor de wedstrijd. In drie rondes streden de deelnemers om mooie prijzen. Ze moesten individueel snel hoofdrekenen en getallenreeksen oplossen,  op de verhalensommen werd in duo’s gepuzzeld.

Tijdens de borrel aan het eind van de middag was het tijd voor de prijsuitreiking. De wiskundeknobbel van Erblin uit Groningen bleek het best ontwikkeld. Hij was de grote winnaar van de dag.