IMC on Tour Summer School

Bij IMC on Tour gaat het erom dat kinderen zich blijven ontwikkelen op een heel cruciale leeftijd. Daarom organiseert IMC on Tour naast haar reguliere programma de jaarlijkse Summer School. Op maar liefst 10 locaties door het land, gedurende 2 weken wordt er tijdens dit speciale zomerprogramma extra aandacht besteed aan natuur, kunst & cultuur en sport & spel. Naast ontdekken en leren is er veel ruimte voor ontspanning en plezier.

De zomervakantie is voor deze kinderen soms een lange periode waarin verveling of stilstand in hun ontwikkeling kan plaatsvinden. Dankzij IMC on Tour Summer School krijgen zij toch de mogelijkheid tot om te leren en kunnen zij nieuwe ervaringen opdoen. IMC on Tour Summer School biedt een gevarieerd programma waarin iedere ochtend creatieve taallessen van de School der Poëzie plaatsvinden.

Ahold Delhaize is hoofdsponsor van de Summer School
van het programma IMC On Tour.

IMC on Tour Amsterdam West bezoekt Klimbos

De leerlingen van IMC on Tour Amsterdam West brachten deze week een bezoek aan het Klimbos. Na een welkom door directeuren van Stichting IMC Weekendschool Heleen Terwijn en Marion Idema-Weijman kregen de leerlingen hun instructies en de tuigjes en helmen. Een avontuurlijke dag voor de kinderen waarbij zij op grote hoogte hun angsten moesten overwinnen, zoals op de tokkelbaan. Ze moedigden elkaar aan en bleken uiteindelijk de bomen niet uit te slaan! Foto’s door coördinator Marie-José van Schaik.

Lees erover en bekijk de foto’s via het nieuwsartikel.

IMC on Tour Haarlem in voetsporen van Frans Hals

Een beetje lacherig komt de groep binnen, het is een spannende dag. Want voor veel van de leerlingen van de IMC on Tour Summer School is het voor het eerst dat zij in een museum zijn. Vandaag zijn ze te gast in het Frans Halsmuseum in Haarlem en zullen ze een hoop nieuwe dingen leren. Tijdens de rondleiding met coördinator educatie & publiek Meike bekijken de leerlingen grote schuttersdoeken en portretten, en leren ze met extra aandacht te kijken. Zo zien ze de gekke witte kragen en de sjerpen die de mannen op het schuttersdoek dragen. Meike stelt intussen vragen, is het donker of licht en heeft Frans Hals eigenlijk netjes geschilderd? vraagt ze aan de groep. ‘Nee, een beetje slordig!’ wordt er geroepen.

Lees erover en bekijk de foto’s via het nieuwsartikel.

Onze hoofdsponsoren